Biała kiełbasa pieczona

Biała kiełbasa pieczona smakuje wybornie, jest soczysta i pyszna. Idealna na Wielkanoc, jednak równie dobrze możemy podać ją np. na sobotnie śniadanie. Polecana dla każdego. Warto spróbować ten tradycyjny produkt w innym wydaniu.

Danie: Kolacja

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 kg białej surowej kiełbasy
  • 2 łyżki oleju
  • 0, 5 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
  • 1 pęczek natki pietruszki

Przygotowanie

Krok1

Kiełbasę wkładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką.



Krok 2

Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 20 minut. Odwracamy kiełbasę na druga stronę i pieczemy przez kolejne 10 -15 minut, aż ładnie się zarumieni. Dekorujemy pokrojoną natką pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.