Pyszny tradycyjny przepis na sałatkę, która doskonale nadaję się na Wielkanocny stół. Możesz ją przygotować także na inne okoliczności. Na pewno zasmakuje domownikom.
Danie: Kolacja, Sałatki
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze
Wegetariańskie
Pory dokładnie myjemy, kroimy w cieniutkie plasterki i parzymy we wrzątku. Następnie je odcedzamy.
Jajka gotujemy na twardo, po czym obieramy je i kroimy w drobną kostkę. Jajka gotuj przez około 9 minut.
Natkę pietruszki i szczypiorek drobno siekamy, a następnie łączymy nasze składniki dodając majonez, Śmietankę Łaciatą oraz musztardę.
Całość przyprawiamy solą i pieprzem, wstawiamy na ok. 1h do lodówki. Przed podaniem sałatkę możemy udekorować jajkiem ugotowanym na twardo.
Dodaj komentarz