Białkowe bajgle Martyny

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki: (4 bajgle)

  • twaróg półtłusty Łaciaty 250g,
  • szklanka mąki pszennej,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia ,
  • łyżka jogurtu ,
  • duża szczypta soli ,
  • ulubione posypki, np. klasyczna do bajgli, rodzynki lub borówki amerykańskie

Dodatki:

  • łosoś,
  • hummus,
  • sałata ,
  • dżem chilli

Przygotowanie

Krok 1

Do miski wrzuć twaróg i rozdrobnij go widelcem. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, jogurt, sól i wyrabiaj aż ciasto będzie jednolite. Następnie podziel ciasto na 4 części, blat oprósz mąką i uformuj w kształt oponek.



Krok 2

Bajgle ułóż na blaszce z papierem do pieczenia i obficie posmaruj rozmąconym jajkiem. Dwa bajgle posyp przyprawą “everything bagel”, a dwa udekoruj borówkami amerykańskimi. Możesz oczywiście dać swoje ulubione składniki. Tak przygotowane bajgle włóż do piekarnika nagrzanego na 190 stopni na 27-30 minut - aż będą idealnie złote.



Krok 3

Gotowe bajgle wyjmij z piekarnika i zostaw do pełnego wystudzenia. Następnie podawaj z ulubionymi składnikami, na słodko lub wytrawnie.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.