Placuszki z cukinii i twarogu

Nie czekaj i spróbuj tych obłędnych placuszków.

Do tego przepisu świetnie nadadzą się nasze dipy śmietanowe Mlekpol!

Danie: Śniadanie, Kolacja

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Śniadanie, Kolacja

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 400 g cukinii
  • 100 g twarogu Mazurski Smak półtłusty
  • 1 jajko
  • 3 łyżki mąki
  • sól
  • pieprz
  • oregano
  • oliwa

Dodatkowo:

  • ulubiony dip śmietanowy Mlekpol

Przygotowanie

Krok 1

Zetrzyj cukinię na tarce i odciśnij z niej nadmiar wody.



Krok 2

Wymieszaj cukinię z rozkruszonym twarogiem, jajkiem, mąką i oregano. Posól i popieprz do smaku.



Krok 3

Na patelni rozgrzej oliwę i smaż małe placuszki na złoty kolor z obu stron.



Krok 4

Odsącz na papierze kuchennym i podawaj na ciepło. Podawaj z ulubionym dipem śmietanowym Mlekpol. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.