Blok czekoladowy

Autor:

Patryk9

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Ciasto

  • 1 szklanka mleka Łaciate
  • 1 szklanka cukru
  • 1 kostka masła Łaciate
  • 4 łyżeczki kakao
  • 0,5 kg mleka w proszku Łaciate

Dodatki

  • Orzeszki ziemne,
  • Krakersy

Przygotowanie

Krok 1

W garnku delikatnie podgrzewamy mleko, masło, cukier oraz kakao, mieszamy do całkowitego rozpuszczenia i zmieszania składników.



Krok 2

Całość przelewamy do większej miski. W tym samym czasie szykujemy formę ,, dowolną", ja czasami robię w tortownicy, ale bardzo ładnie wyglada z formy prostokątnej, formę wykładam folią spożywczą.



Krok 3

Do miski z masą wsypujemy całe ,Łaciate w proszku i mieszamy łyżką, aż do uzyskania jednolitej masy. Następnie wsypujemy orzeszki oraz krakersy, im więcej tym ciekawszy smak bloku. Mieszamy, potem przekładamy do formy.



Krok 4

Na sam koniec obsypuje ciasto pokruszonymi krakersami i odstawiam, aż się ciasto schłodzić. Potem chowamy ciasto do lodówki, po godzinie można już konsumowac, ale najlepsze jest na drugi dzień 😉 SMACZNEGO !



Wskazówki

Do ciasta można dodać także inne składniki jakie lubisz, przykładowo rodzynki czy herbatniki. Próbowałem różne mleka w proszku i ,,Łaciate" jest najlepsze w smaku.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.