Zapiekane grejpfruty

Grejpfrut to jeden z najzdrowszych cytrusów. Ten afrodyzjak, jest źródłem beta-karotenu i witaminy C. Spróbuj podać go na ciepło, będziesz zaskoczona jego smakiem.

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • -1-2 grejpfruty
  • -4 łyżeczki płynnego miodu lub brązowego cukru

Przygotowanie

Krok 1


Nastaw piekarnik na 180 stopni C. Owoc dokładnie umyj oraz osusz. Przekrój na połówki. Ułóż je w kokilkach żaroodpornych do zapiekania.



Krok 2

Miąższ polej płynnym miodem lub oprósz brązowym cukrem.



Krok 3

Grejpfruty zapiekaj ok. 10 minut.



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

KUCHARECZKA

Opublikowany: 2018-03-19 08:53:00

Bardzo dobrze smakują.

Załącznik 0

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.