Błyskawiczne ciasteczka z czterech składników

Autor:

Magda EM

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

CIASTO

  • 200g masło ekstra Łaciate
  • 200g twarogu Mazurski Smak
  • 200g mąki pszennej i trochę do podsypania stolnicy
  • ulubiona konfitura jako nadzienie

Przygotowanie

Krok 1

Składniki w proporcji 1:1:1 zagniatamy ze sobą na gładką masę. Wg. uznania można do składników dodać cukier, ok. 2 łyżek. Podsypując mąką rozwałkowujemy na grubość ok. 5mm. Wykrawaj koła szklanką na każde koło rozsmaruj konfiturę i składaj jak kopertę. Wstaw do piekarnika, na ok. 10 min., rozgrzanego do temperatury 180 stopni C, tak aby owoce ładnie się skarmelizowały, ale nie spiekły!



Wskazówki

Upieczone i wystudzone ciasteczka posyp cukrem pudrem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.