Boczek pieczony w przyprawach

Autor:

Śnieżynka

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 80-100 dag wędzonego boczku
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżeczki majeranku
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka mielonej papryki ostrej
  • 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej
  • 2 liście laurowe
  • świeżo zmielony pieprz
  • 4-5 szt. ziela angielskiego

Przygotowanie

Krok 1

Liście laurowe pokruszyć. Ziele angielskie ubić w moździerzu.



Krok 2

Zmiażdżony czosnek, majeranek, paprykę, ziele angielskie, liście laurowe, pieprz, wymieszać z oliwą.



Krok 3

Skórę na boczku pokroić w kratkę. Cały kawałek boczku natrzeć marynatą, przykryć i odłożyć do lodówki na kilka godzin.



Krok 4

Następnie włożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć i wstawić do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Piec około 1,5 godziny.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.