Zupa pieczarkowa z koperkiem

Autor:

Śnieżynka

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Obraną marchewkę i pietruszkę pokroić w pół krążki. Ziemniaki z warzywami włożyć do garnka, zalać wodą, dodać odrobinę soli i gotować. Do pół miękkich warzyw wsypać ryż i pokrojony w pół krążki por. 10 minut przed końcem gotowania dodać posiekane pieczarki, gotować do miękkości. Mąkę wymieszać z mlekiem i śmietaną, połączyć z zupą i zagotować. Wsypać posiekany koperek, doprawić do smaku, wymieszać.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Ze śmietanką


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 3 ziemniaki
  • 3 łyżki ryżu
  • 1 marchewka
  • ½ pietruszki
  • 10 cm pora
  • 20-25 dag pieczarek
  • 3 łyżki śmietany Łaciata 18%
  • 100 ml mleka Łaciate
  • 1 łyżeczka mąki pszennej
  • 3 łyżki posiekanego koperku
  • Sól

Przygotowanie

Krok 1

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.



Krok 2

Obraną marchewkę i pietruszkę pokroić w półkrążki.



Krok 3

Ziemniaki z warzywami włożyć do garnka, zalać wodą, dodać odrobinę soli i gotować.



Krok 4

Do półmiękkich warzyw wsypać ryż i pokrojony w półkrążki por.



Krok 5

10 minut przed końcem gotowania dodać posiekane pieczarki, gotować do miękkości.



Krok 6

Mąkę wymieszać z mlekiem i śmietaną, połączyć z zupą i zagotować. Wsypać posiekany koperek, doprawić do smaku, wymieszać.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.