Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Obraną marchewkę i pietruszkę pokroić w pół krążki. Ziemniaki z warzywami włożyć do garnka, zalać wodą, dodać odrobinę soli i gotować. Do pół miękkich warzyw wsypać ryż i pokrojony w pół krążki por. 10 minut przed końcem gotowania dodać posiekane pieczarki, gotować do miękkości. Mąkę wymieszać z mlekiem i śmietaną, połączyć z zupą i zagotować. Wsypać posiekany koperek, doprawić do smaku, wymieszać.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Ze śmietanką
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
Obraną marchewkę i pietruszkę pokroić w półkrążki.
Ziemniaki z warzywami włożyć do garnka, zalać wodą, dodać odrobinę soli i gotować.
Do półmiękkich warzyw wsypać ryż i pokrojony w półkrążki por.
10 minut przed końcem gotowania dodać posiekane pieczarki, gotować do miękkości.
Mąkę wymieszać z mlekiem i śmietaną, połączyć z zupą i zagotować. Wsypać posiekany koperek, doprawić do smaku, wymieszać.
Dodaj komentarz