Sycące mięsne klopsiki z serem bez dodatku glutenu. Idealny przepis na szybki smaczny obiad lub ekspresowy lunch. Klopsiki są bardzo proste w wykonaniu – można przygotować je dzień wcześniej i zabrać ze sobą do pracy.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze
Drobno kroimy i podsmażamy na patelni cebulę i paprykę. Zdejmujemy z ognia i zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Nagrzewamy piekarnik do 180°C.
Mieszamy jajko z ¾ startego sera, serkiem śmietankowym, solą i pieprzem i przyprawą do kuchni włoskiej. Dodajemy mięso, starty czosnek i wystudzoną cebulę z papryką. Całość mieszamy.
Blaszkę natłuszczamy olejem. Lepimy małe pulpety i układamy na papierze. Na każdy pulpet układamy ser.
Całość pieczemy ok. 25 minut. Przed podaniem posypujemy oregano.
Dodaj komentarz