Bulion grzybowy z gęsi

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Seler

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Seler

Ze śmietanką


Ocena

4.20/5

Oceń przepis

Ocena

4.20/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 cebula
  • Mała gęś
  • 2 pietruszki
  • 1 seler
  • 1 por
  • 50 g suszonych grzybów
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • Sól
  • Pieprz

Dodatkowo:

  • Śmietanka Łaciata 18%

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę opalić na ogniu.



Krok 2

Korpus zalać zimną wodą i gotować na małym ogniu, zbierając szumowinę przez godzinę.



Krok 3

Po tym czasie dodać włoszczyznę, opaloną cebulę i grzyby. Gotujemy ciągle na małym ogniu, dodajemy ziele i liście laurowe. Gotujemy kolejną godzinę.



Krok 4

Po tym czasie przecedzamy bulion, grzyby wyciągamy i kroimy w paski.



Krok 5

Bulion podajemy z makaronem i grzybami. Zupę możemy również zabielić śmietanką.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.