Buraczki konserwowe w całości

Buraczki konserwowe w całości to pomysł na szybkie przygotowanie przetworów. Idealnie pasują jako dodatek do obiadu.

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 2 kg małych buraczków

Zalewa:

  • 1,5 l wody
  • 1 szklanka octu
  • 10 ziaren pieprzu
  • 10 ziaren ziela angielskiego
  • 4 liście laurowe
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżka cukru

Przygotowanie

Krok 1

Buraczki ugotować. Następnie obrać i włożyć do słoików.



Krok 2

Zalewę ugotować i zalać buraczki. Zakręcić słoiczki.



Krok 3

Pasteryzować 10 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.