Sałata z papryką i pomidorami

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 0,5 główki sałaty lodowej
  • 10 dag pomidorków koktajlowych
  • 0,5 papryki czerwonej
  • 0,5 papryki śliwkowej
  • 0,5 pęczka rzodkiewki
  • 0,5 szklanki kukurydzy konserwowej
  • 1 jabłko
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2-3 łyżki oleju z bazylią i suszonymi pomidorami
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Wszystkie warzywa umyć i osuszyć. Sałatę porwać na kawałki. Paprykę pokroić w zapałkę. Większe pomidorki przekroić na pół, a małe pozostawić całe.





Krok 2

Kukurydzę osączyć z zalewy. Rzodkiewkę umyć i pokroić w cienkie półkrążki.





Krok 3

Jabłko obrać, usunąć nasiona, drobno posiekać, wymieszać z sokiem z cytryny. Dodać do sałaty, polać olejem smakowym, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.





Wskazówki

Surówkę podawać jako dodatek do dania z mięsem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.