Cannelloni 4 sery

Danie włoskie dla zwolenników sera. Mocny aromat i smak idealnie skomponuje się z lampką dobrze schłodzonego wina

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 8 sztuk cannelloni
  • 300 g sosu beszamelowego
  • 220 g sera ricotta
  • 120 g sera gorgonzola
  • 80 g parmezanu
  • 40 g sera pecorino
  • Sól
  • Pieprz
  • Szczypta ziół prowansalskich
  • Szczypta tymianku
  • Świeża natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 200˚C.



Krok 2

Wszystkie sery kroimy w drobną kostkę i przyprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem i ziołami prowansalskimi. Całość mieszamy. Cannelloni gotujemy 3 minuty we wrzątku z dodatkiem soli. Faszerujemy makaron.



Krok 3

W naczyniu żaroodpornym układamy gotowe cannelloni i polewamy sosem beszamelowym.



Krok 4

Pieczemy 20 minut.



Wskazówki

Podajemy ze świeżą natką pietruszki.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.