Wegetariański krem z zielonego groszku z nutka mięty.

Autor:

Asia B

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

krem

  • 1 litr bulionu warzywnego,
  • 1 kg zielonego groszku (świeży lub mrożony),
  • Śmietana Łaciata 18%,
  • 1 pęczek mięty,
  • 1 cebula,
  • oliwa,
  • świeżo mielony pieprz,
  • sól

Przygotowanie

Krok 1

W garnku rozgrzewamy oliwę i podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i mieszamy.



Krok 2

Wlewamy bulion warzywny, dodajemy groszek i gotujemy ok 15 minut, aż będzie miękki. Zdejmujemy z ognia, dodajemy miętę ( może być kilka listków wg uznania ) i blendujemy na gładki krem.



Krok 3

Podajemy krem polewając Śmietana Łaciata 18% i posypując świeżym pieprzem. Można śmietanę dodać po zblendowaniu i całość wymieszać.



Wskazówki

Krem z zielonego groszku w wersji wegetariańskiej to połączenie zdrowia, lekkości, świeżości i przyjemności:)

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.