Ciasto z buraka

Niskokaloryczne, zdrowe i pyszne ciasto z buraka. Oryginalny deser dla całej rodziny, który dodatkowo jest bardzo prosty w wykonaniu.

Danie: Podwieczorek

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze, Orzechy

Fit

Danie: Podwieczorek

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze, Orzechy

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 300 g buraków
  • 80 g zmielonych otrębów
  • 25 g kakao
  • 1 jajko
  • 2 białka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka słodziku lub cukru
  • aromat migdałowy
  • proszek do pieczenia

Przygotowanie

Krok 1

Nagrzej piekarnik do 200°C. Buraki obierz i zetrzyj na tarce. Dodaj do nich kakao, jajko i białka. Dodaj otręby i proszek do pieczenia. Zblenduj na gładką masę.



Krok 2

Masę przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia.



Krok 3

Piecz w piekarniku przez ok. 35 min.



Krok 4 

Upieczone ciasto wyjmij i zostaw do ostudzenia. Przed podaniem posyp je cukrem pudrem. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.