Chłodnik warzywny z dodatkami

Nie masz czasu na gotowanie obiadu? Spróbuj naszego gotowego chłodnika warzywnego. Smakuje znakomicie sam w sobie, ale także świetnym pomysłem jest dorzucenie do niego paru dodatków.

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 380 g chłodnika warzywnego Mlekpol
  • 1 ugotowane jajko
  • 2 łyżki śmietanki UHT Łaciata 12%
  • kilka plasterków zielonego ogórka
  • kilka listków mięty
  • odrobina kukurydzy

Przygotowanie

Krok 1

Przełóż chłodnik do dwóch mniejszych misek. Dodaj każdego naczynia po łyżce śmietanki i dokładnie wymieszaj.



Krok 2

Jajko pokrój na ćwiartki i dodaj po 2 do każdego chłodnika.



Krok 3

Na koniec udekoruj chłodnik także plasterkami ogórka, kukurydzą oraz listkami mięty. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.