Sałatka z świeżych warzyw z jajkiem

Kolorowa kompozycja świeżych warzyw to świetny sposób na pożywne śniadanie albo kolację. Polecamy, gdy masz mało czasu, a chcesz zjeść smacznie i zdrowo.

Danie: Kolacja, Sałatki,

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze,

Fit

Danie: Kolacja, Sałatki,

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze,

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 jajka
  • 1 papryka żółta
  • 1 długi ogórek zielony
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki natki pietruszki + listki natki do dekoracji
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1
Na początek przygotuj miskę, w której połączysz wszystkie składniki sałatki oraz garnek, do gotowania jajek. Jajka ugotuj na twardo, czyli około 11-13 minut.

Krok 2
Ogórka i pomidory opłucz pod wodą. Ogórka nie obieraj ze skórki, pokrój go na cienkie plasterki, a pomidory na małe kawałki. Wszystko wrzuć do wcześniej przygotowanej miski.

Krok 3
Paprykę umyj, przekrój na połowę i usuń gniazdo nasienne. Całą pokrój na cienkie paski, natkę pietruszki drobno posiekaj i dorzuć do miski. Wszystko dopraw solą i pieprzem oraz dokładnie wymieszaj.

Krok 4
Na koniec ugotowane jajka obierz ze skorupki, pokrój na ćwiartki i połóż na wierzch sałatki. Sałatkę możesz udekorować listkami pietruszki.

Komentarze

1 opublikowane komentarze

Ciasteczkowa Pani :)

Opublikowany: 2018-02-17 16:21:00

Bardzo dobra

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.