Ciabatta pełna smaków

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • Bułka
  • 2 pomidory malinowe
  • 1 ser halloumi
  • rukola
  • awokado
  • sok z cytryny
  • płatki chili
  • salami
  • musztarda miodowa
  • 2 małe ząbki czosnku
  • 1 pęczek pietruszki natki
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

1 pomidor sparz, pokrój w cienką kostkę. Umyj i obierz awokado. Rozdrobnij widelcem. Pietruszkę natkę umyj i posiekaj na drobno. Obierz czosnek i pokrój w drobną kostkę. Przełóż składniki do miseczki i wymieszaj ze sobą. Dodaj trochę soku z cytryny. Dopraw solą i pieprzem.



Krok 2

Ser halloumi pokrój w grubsze plastry i połóż na patelni. Podsmaż z obu stron. W między czasie rozgrzej piekarnik do 180 stopni, przekrój bułki i wyłóż blachę papierem do pieczenia.



Krok 3

Gdy piekarnik się rozgrzeje, a ser się podpiecze możesz przystąpić do składania panini. Posmaruj bułkę wcześniej zrobionym guacamole. Połóż salami, ser z patelni, pomidor pokrojony w plastry, posyp płatkami chili i wsadź bułki do piekarnika, do momentu aż będą ciepłe.



Krok 4

Podczas podgrzewania bułek w piekarniku przygotuj sos. W miseczce rozmieszaj 4 łyżeczki musztardy miodowej z sokiem z cytryny i odrobiną wody przegotowanej, a także dodaj trochę pieprzu. Gdy bułki wyjmiesz z piekarnika, włóż do nich umytą rukolę i polej sosem. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.