Ciasteczka imbirowe

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 45 dag mąki,
  • 20 dag płynnego miodu,
  • 20 dag cukru,
  • 12 dag masła Łaciate,
  • 1 duże jajko,
  • 2 łyżeczki mielonego imbiru,
  • 1/2 łyżeczki mielonego anyżu,
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej,
  • 1 szczypta soli

Przygotowanie

Krok 1

Masło roztopić, dodać miód, cukier, imbir i anyż, wymieszać i przestudzić. Mąkę przesiać, dodać sodę i sól, a następnie połączyć z miodem i roztrzepanym jajkiem. Zagnieść jednolite ciasto, rozwałkować i wycinać foremką ciasteczka. Piec w temperaturze 180 stopni C przez ok.12-15 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu możemy ciastka dowolnie dekorować.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.