Śledź w śmietanie

5.00
Oceń przepis:

Autor przepisu:

Kamila O

Czas

Powyżej 1h

Poziom trudności

Łatwe

Porcje

4

Alergeny pokarmowe:

Białko mleka krowiego Gluten

Składniki

Składniki:

5-6 filetów śledziowych

3 cebule

½ szkl. śmietany Łaciata 18%

2-3 łyżki majonezu

Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

  • Śledzie wymoczyć z nadmiaru soli, odsączyć z nadmiaru wody i pokroić w kawałki 1-2 cm. 

Krok 2

  • Cebulę obrać i pokroić w kostkę, wsypać ją do śledzi, przemieszać. 

Krok 3

  • Śmietanę wymieszać z majonezem, przelać do sałatki i wymieszać razem, doprawić pieprzem do smaku, przełożyć do słoika i wstawić na 12 godz. do lodówki.

Komentarze

Opublikowane komentarze: 0