Śledź w śmietanie

Autor:

Kamila O

Danie: Sałatki,

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten,

Ze śmietanką

Danie: Sałatki,

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten,

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 5-6 filetów śledziowych
  • 3 cebule
  • ½ szkl. śmietany Łaciata 18%
  • 2-3 łyżki majonezu
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1
Śledzie wymoczyć z nadmiaru soli, odsączyć z nadmiaru wody i pokroić w kawałki 1-2 cm. 

Krok 2
Cebulę obrać i pokroić w kostkę, wsypać ją do śledzi, przemieszać. 

Krok 3
Śmietanę wymieszać z majonezem, przelać do sałatki i wymieszać razem, doprawić pieprzem do smaku, przełożyć do słoika i wstawić na 12 godz. do lodówki.

Komentarze

0 opublikowane komentarze

Wyślij przepis