Śledź w śmietanie

Autor:

Kamila O

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 5-6 filetów śledziowych
  • 3 cebule
  • ½ szkl. śmietany Łaciata 18%
  • 2-3 łyżki majonezu
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Śledzie wymoczyć z nadmiaru soli, odsączyć z nadmiaru wody i pokroić w kawałki 1-2 cm.



Krok 2

Cebulę obrać i pokroić w kostkę, wsypać ją do śledzi, przemieszać.



Krok 3

Śmietanę wymieszać z majonezem, przelać do sałatki i wymieszać razem, doprawić pieprzem do smaku, przełożyć do słoika i wstawić na 12 godz. do lodówki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.