Sałatka śródziemnomorska

Szparagi to skarbnica składników mineralnych i witamin. Są dietetyczne, ponieważ w 100g gramach zawierają tylko 18 kcal. Ponadto są jednym z najskuteczniejszych afrodyzjaków.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 400 g szparagów
  • - 2 żółte papryki
  • - 200 g zielonego groszku konserwowego
  • - 250 g pomidorków cherry
  • - 1 łyżka oleju z pestek winogrona lub rzepakowego
  • - 1 łyżka oliwy z oliwek
  • - sól
  • - pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Szparagi, pomidorki i papryki dokładnie myjemy. Szparagi tniemy na 5 cm kawałki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i lekko podsmażamy szparagi.



Krok 2

Z papryk usuwamy gniazda nasienne i tniemy je na kawałki różnej wielkości. Pomidorki kroimy na połówki.



Krok 3

Podsmażone szparagi przekładamy do miski, dodajemy pokrojoną paprykę, pomidorki i odcedzony groszek. Całość doprawiamy solą i pieprzem oraz polewamy odrobiną oliwy z oliwek. Całość dokładnie mieszamy.



Wskazówki

Taka sałatkę możemy podawać również z sezamem lub czarnuszką.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.