Ciasteczka kruche

Autor:

Justyna

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 200 dag masła Łaciate
  • 2,5 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • jajko
  • po łyżeczce cukru waniliowego
  • proszku do pieczenia
  • szczypta soli

Przygotowanie

Krok 1

Mąkę, cukier puder oraz waniliowy, proszek do pieczenia porządnie wymieszaj. Zagnieć z masłem. Wstaw na ok. pół godz do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkuj i przy pomocy foremek wytnij wybrane kształty. Ułóż ciastka na blaszce wyłożonej papierem i piecz ok.10 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C.



Wskazówki

Ciastka idealne na święta Bożego Narodzenia jak bez okazji. Masła używalam również do pierniczków widocznych na zdjęciu. Polecam

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.