Lody kokosowa stracciatella

Danie: Deser

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Deser

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 deser z maślanką o smaku nata de coco z kawałkami czekolady Mlekpol
  • 250 ml śmietanki UHT Łaciata 30%
  • 25 g gorzkiej czekolady bardzo drobno pokrojonej

Przygotowanie

Krok 1

Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno. Dodaj do niej całe opakowanie deseru z nata de coco oraz kawałki czekolady i dokładnie wymieszaj.



Krok 2

Przełóż masę do pojemnika i wstaw do zamrażarki. Po 30 minutach wyjmij, zmiksuj krótko i wstaw ponownie do zamrażarki. Czynność powtórz 4 razy.


Przed podaniem wyjmij lody ok. 10 minut wcześniej, aby były bardziej miękkie. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.