Ciasteczka z masłem orzechowym

Autor:

Ela Ślązak

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

ciasteczka

  • 160 g mąki,
  • 1 jajko,
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej,
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 110 g masła Łaciate,
  • 120 g masła orzechowego,
  • garść łezki czekoladowej bądź pół tabliczki posiekanej czekolady,
  • garść cukru

Przygotowanie

Krok 1

Masło utrzeć z cukrem, dodać jajko i masło orzechowe. Zmiksować. Następnie partiami dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Utrzeć mikserem wszystko razem. Dodać łezki czekoladowe lub czekoladę i wymieszać łyżką. Odstawić w zimne miejsce na pół godziny. Następnie łyżeczką do kawy nabierać masę, formować kulki i ułożyć na blaszce do pieczenia. Nacisnąć aby nadać okrągły kształt. Piec 10 minut w 180 st. C.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.