1. Ciasto: Mąkę przesiewamy z proszkiem, dodajemy posiekana margarynę , żółtka, cukry i zagniatamy ciasto. Wykładamy na natłuszczoną tortownicę . 2. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach,dodajemy cynamon i cukier waniliowy, mieszamy. Nastepnie odciskamy z nadmiaru powstałego soku. Na kruchym spodzie rozprowadzamy krem nutelle a nastepnie układamy odciśniete jabłka . Pieczemy ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 °C. 3. Pianka: białka ubijamy, dodając cukier i wiórki kokosowe 4. Na podpieczone ciasto z kremem nutella i jabłkami rozprowadzaymy na całej powierzchni równomioernie pokruszone orzechy a nastepnie wykładamy mase z kokosem. . Pieczemy ok. 40 minut w 180 °C. Gdy przestygnie posypujemy wierzch cukrem pudrem, Smacznego:)
Dodaj komentarz