Pomidorówka z serem topionym

Pomidorówka z serem topionym to wyśmienite danie, smaczne, proste w przygotowaniu, niewymagające dużej wiedzy kulinarnej. Warto wykorzystać ten przepis. Z pewnością przypadnie do gustu każdemu.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 l naturalnego bulionu mięsnego
  • 5 łyżek przecieru pomidorowego
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 200 g sera topionego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Do bulionu mięsnego dodajemy pomidory z puszki i przecier pomidorowy. Gotujemy.



Krok 2

Przed końcem gotowania do garnka z zupą dodajemy ser topiony. Gdy całkowicie się rozpuści, doprawiamy zupę do smaku solą i pieprzem.



Krok 3

Zupę pomidorową podajemy z posiekaną drobno natką pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.