Do rondelka wlać mleko, napój słodowy i wrzucić masło. Podgrzewać i mieszać aż do rozpuszczenia masła, a następnie zdjąć z ognia. Do miski wbić jajka i wsypać cukier, ubić na puszystą masę. Wlać ciepłe mleko i zmiksować. Do uzyskanej masy przesiać suche składniki i zmiksować na gładką masę. Wlać do blaszki wysmarowanej masłem i oprószonej mąką, a następnie piec w 180 stopniach przez 25 minut lub do suchego patyczka, ostudzić.
Masło utrzeć na puszystą masę. Wsypać cukier, wlać napój słodowy, czekoladę pitną, zmiksować. Wlać wrzącą wodę i miksować dalej. Chłodne ciasto przeciąć wzdłuż, dolną część posmarować połową masy i przykryć resztą ciasta, a następnie całość posmarować resztą masy. Dekorować kuleczkami Maltesers.
Dodaj komentarz