Wspaniałe ciasto owocowe z mąki pełnoziarnistej i pestkami dyni.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 12
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Jajko kurze, Truskawki
Wegetariańskie
Nastawiamy piekarnik do 180 stopni C.
W wysokiej misce ucieramy masło, cukier i cukier waniliowy. Stopniowo dodajemy jajka, przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko razem miksujemy.
Przygotowujemy tortownicę, wykładamy nią papierem do pieczenia i wlewamy ciasto. Banany obieramy i kroimy drobno. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy na małe kawałki. Banany i truskawki układamy na surowym cieście i częściowo je w nim zanurzamy. Wierzch posypujemy pestkami dyni.
Pieczemy 40 minut.
Dodaj komentarz