Danie: Deser
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska
Żółtka ubijamy z cukrem dodajemy mąkę olej proszek oraz ubita pianę z białek. Wykładamy w tortownicy i pieczemy w 180 st przez 30 minut. Biszkopt studzimy kroimy na pół. Jedna część biszkopt zostawiamy w formie a druga kroimy na trójkąty. Galaretki rozpuszczalny w 700 ml gorącej wody schładzamy. Gdy zaczną tężec dodajemy mus i wlewamy na biszkopt. Serek ucieramy z cukrem, śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy żelatynę rozpuszczone w czterech łyżkach wody. Czekoladę siekamy łączymy z masą. Wykładamy na mus jabłkowy i schładzamy. Przed podaniem dekorujemy trójkąta mi biszkoptowymi.
Dodaj komentarz