Ciasto oreo

Rozpływające się w ustach ciasto oreo przenosi nas do czasów dzieciństwa!

Danie: Deser

Osób: 5

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Deser

Osób: 5

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki: spód

  • 180 g ciastek oreo
  • 2 łyżki masła Łaciate

Składniki: masa

  • 120 g ciastek oreo
  • 350 g śmietanki UHT Łaciata 36%
  • 500 g mascarpone Mlekpol
  • 3 łyżki cukru

Przygotowanie

Krok 1

Tortownicę wysmaruj masłem. Pokrusz ciastka oreo po czym wsyp do miski.



Krok 2

W garnuszku roztop masło. Dodaj je do ciastek. Wymieszaj, by składniki się połączyły. Włóż masę ciasteczkową na dno tortownicy. Ugnieć ją i włóż do lodówki na ok. 30 minut.



Krok 3

W oddzielniej misce umieść śmietankę, mascarpone oraz cukier. Zmiksuj składniki by wszystko się połączyło. Dodaj do masy pozostałą część ciastek. Wymieszaj delikatnie.



Krok 4

Przełóż masę do tortownicy. Możesz udekorować ciasto kawałkami ciastek. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.