Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Ze śmietanką
Z podanych składników na ciasto zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części, wstawić do lodówki.
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Następnie dodawać po trochu twaróg (ja sama przekręcam twaróg przez maszynkę 2-3 razy. Nie używam gotowych). Masło rozpuścić i wrzące dodać do masy serowej. Następnie wsypać torebkę budyniu, zmiksować. Wlać śmietankę i ponownie zmiksować. Na koniec dodać ubitą pianę z białek i delikatnie przemieszać drewnianą łyżką. Do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia zetrzeć na tarce jedną część kakaowego ciasta. Wyłożyć masę i na nią zetrzeć drugą część ciasta. Piec w 180 stopniach przez godzinę.
Dodaj komentarz