Na masę 1: w rondelku rozpuścić 2 białe czekolady z ¼ szklanki mleka i 2 łyżkami cukru. Po wystudzeniu zmiksować z połową masła w temp. pokojowej. Na masę 2: 3 budynie ugotować w 3 szklankach mleka. W czasie gotowania dodać 3 łyżki cukru. Budyń wystudzić, a następnie zmiksować z pozostałą połową ciepłego masła. W prostokątnym naczyniu żaroodpornym ułożyć na dnie warstwę krakersów. Posypać 3 łyżkami wiórków kokosowych. Wyłożyć masę nr 1. Na to położyć krakersy i 3 łyżki wiórków, a następnie wylać 2/3 masy budyniowej. Ponownie położyć warstwę krakersów i posypać 3 łyżkami wiórków kokosowych. Na sam wierzch wyłożyć pozostałą ilości masy budyniowej. Całość posypać pozostałymi wiórkami i rozkruszonymi krakersami. Ciasto włożyć na kilka godzin (najlepiej na całą noc) do lódowki.
Dodaj komentarz