Krem cytrynowy

Autor:

Ania321

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 250 ml śmietanki Łaciata 36 %
  • 1 białko
  • ¼ szkl. cukru pudru
  • 1 cytryna

Przygotowanie

Krok 1

Śmietankę wlać do miski i ubić na sztywno. Dodać 1 łyżkę cukru pudru. Wycisnąć sok z cytryny i również dodać do śmietanki. Zmiksować.



Krok 2

Białko ubić na sztywną pianę.



Krok 3

Do śmietany dodać pianę z białka oraz resztę cukru pudru. Zmiksować.



Krok 4

Przełożyć krem do pucharków. Wstawić na 10 minut do lodówki.



Krok 5

Przed podaniem udekorować plasterkiem cytryny.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.