Ciekawa sałatka z kurczaka, awokado i granatu

Pyszna i zdrowa sałatka, której przygotowanie to czas nie dłuższy niż 30 minut. Z pewnością znajdzie licznych zwolenników, gdyż jest bardzo smaczna. Kto raz się na nią skusi, będzie powracał do tego przepisu!

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 podwójne piersi z kurczaka
  • 3 awokado
  • 1 granat
  • 12 pomidorków koktajlowych
  • 1 opakowanie rukoli
  • 4 łyżki Śmietanki Łaciatej 30%
  • 1 łyżeczka chili
  • 1 cytryna
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 3 łyżki oleju

Przygotowanie

Krok 1

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, solimy i obsmażamy na oleju na złoty kolor.



Krok 2

Awokado obieramy, usuwamy pestki i kroimy w plasterki albo kostkę. Następnie skrapiamy sokiem z cytryny. Z granatu wydobywamy jego pestki.



Krok 3

Pomidorki koktajlowe myjemy i kroimy na pół. Rukolę także myjemy i osuszamy. Łączymy składniki sałatki, dodajemy śmietankę Łaciatą. Na dnie naczynia układamy kawałki kurczaka i przykrywamy je pozostałymi składnikami. Danie doprawiamy chili, solą i pieprzem.



Wskazówki

Warto doprawić sałatkę tuż przed podaniem, dzięki czemu nie puści przedwcześnie soku.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.