Puree ziemniaczane zapiekane z serem

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 5 ziemniaków
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • odrobina Śmietanki Łaciatej 30%
  • tarta Mozzarella Mlekpol
  • sól

Przygotowanie

Krok 1

Ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie.



Krok 2

Nastawiamy piekarnik na 180°C. Ziemniaki odcedzamy z wody i dusimy na puree. Dodajemy masło oraz śmietankę - mieszamy.



Krok 3

Puree przekładamy do naczynia żaroodpornego, doprawiamy solą oraz posypujemy startą mozzarellą. Wkłądamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy aż ser się roztopi.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.