Puree ziemniaczane zapiekane z serem

5.00
Oceń przepis:
Czas

Do 1h

Poziom trudności

Łatwe

Porcje

2

Alergeny pokarmowe:

Białko mleka krowiego

Składniki

Składniki

5 ziemniaków

1 łyżka masła

odrobina Śmietanki Łaciatej 30%

tarta mozzarella

sól

Przygotowanie

Krok 1
  • Ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Krok 2
  • Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C. Ziemniaki odcedzamy z wody i dusimy na puree. Dodajemy masło oraz śmietankę Łaciatą, mieszamy.
Krok 3
  • Puree przekładamy do naczynia żaroodpornego, doprawiamy solą oraz posypujemy startą mozzarellą. Wkłądamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy aż ser się roztopi.

Komentarze

Opublikowane komentarze: 0