Puree ziemniaczane zapiekane z serem

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego,

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego,


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 5 ziemniaków
  • 1 łyżka masła
  • odrobina Śmietanki Łaciatej 30%
  • tarta mozzarella
  • sól

Przygotowanie

Krok 1
Ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie.

Krok 2
Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C. Ziemniaki odcedzamy z wody i dusimy na puree. Dodajemy masło oraz śmietankę Łaciatą, mieszamy.

Krok 3
Puree przekładamy do naczynia żaroodpornego, doprawiamy solą oraz posypujemy startą mozzarellą. Wkłądamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy aż ser się roztopi.

Komentarze

0 opublikowane komentarze

Wyślij przepis