Crostini z ricottą i truskawkami

5.00
Oceń przepis:
Czas

Do 15 min

Poziom trudności

Łatwe

Porcje

6

Alergeny pokarmowe:

Białko mleka krowiego Gluten Truskawki

Składniki

Składniki

- 1 bagietka

- około 10-15 truskawek

- ser ricotta do smarowania

- mięta do dekoracji

- 1 garść pistacji (opcjonalnie)

Przygotowanie

Krok 1
  • Bagietkę kroimy na kromki. Truskawki myjemy i osuszamy. Usuwamy szypułkę i kroimy je w plastry.
Krok 2
  • Kromki chleba opiekamy w tosterze, albo na patelni. Możemy też włożyć na parę minut do nagrzanego piekarnika.
Krok 3
  • Kromki chleba smarujemy ricottą. Kładziemy na każdą kilka plasterków truskawki i zdobimy mięto. Możemy również posypać pokruszonymi pistacjami.

Komentarze

Opublikowane komentarze: 0