Crostini z ricottą i truskawkami

Crostini z ricottą i truskawkami to przekąska na słodko, która nie tylko jest smaczna, ale także przyciąga wzrok swoim kolorem. Chrupiące kromki ze świeżymi truskawkami to idealny pomysł na letnią imprezę.

Danie: Śniadanie

Osób: 6

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Truskawki

Danie: Śniadanie

Osób: 6

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Truskawki


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 1 bagietka
  • - około 10-15 truskawek
  • - ser ricotta do smarowania
  • - mięta do dekoracji
  • - 1 garść pistacji (opcjonalnie)

Przygotowanie

Krok 1

Bagietkę kroimy na kromki. Truskawki myjemy i osuszamy. Usuwamy szypułkę i kroimy je w plastry.



Krok 2

Kromki chleba opiekamy w tosterze, albo na patelni. Możemy też włożyć na parę minut do nagrzanego piekarnika.



Krok 3

Kromki chleba smarujemy ricottą. Kładziemy na każdą kilka plasterków truskawki i zdobimy mięto. Możemy również posypać pokruszonymi pistacjami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.