Pyszne, zdrowe, rozpływające się w ustach mięso z indyka podane ze słodkim sosem z granatu. To prawdziwy raj dla podniebienia.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Gluten, Jajko kurze, Orzechy
Mięso dokładnie myjemy i osuszamy, a następnie dzielimy na porcje i rozbijamy. Przyprawiamy, a następnie panierujemy w jajku i orzechach. Smażymy na złoty kolor.
Przygotowujemy sos: dodajemy do wina drobno posiekaną cebulę, czosnek oraz cukier i miód. Całość lekko podgrzewamy, aby płyn zredukował się o połowę. Połowę ziaren od granatu blendujemy i dodajemy do sosu. W razie potrzeby zagęszczamy.
Filet podajemy z sosem granatowym i dodatkowymi ziarnami granatu. Dekorujemy czarnymi oliwkami.
Dodaj komentarz