Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wlać do kubeczków i rozprowadzić łyżką po ściankach, odstawić do lodówki na około 2h.
Ciastka włożyć do woreczka foliowego i rozwałkować tak, aby powstały okruchy.
Wyjąć czekoladowe kubki z lodówki, najlepiej naciąć kubek i „obierać” papier od góry ku dołowi. Trzeba ostrożnie trzymać kubek, aby jak najmniejsza powierzchnia dłoni ogrzewała czekoladę. Na czas przygotowania kremu czekoladowe doniczki schować do lodówki.
Śmietankę Łaciatą 30%, serek mascarpone wraz z cukrem pudrem ubić na gęsty krem. Przełożyć do rękawa cukierniczego i wypełnić wnętrze czekoladowej doniczki w 1/3 wysokości. Na masę wyłożyć owoce i dopełnić kolejną warstwą kremu. Na wierzch posypać pokruszonymi ciastkami i udekorować miętą i kwiatami. Deser przechowywać w lodówce
Dodaj komentarz