Czekoladowe kulki z wiórkami kokosowymi

Uzależniający smak czekolady i wiórków kokosowych. Chyba nie ma na świecie osoby, która nie przepadałaby za taką przekąską. Idealne do kawy, na każdą okazję.

Danie: Deser

Osób: 24

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Danie: Deser

Osób: 24

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 50 g masła Łaciate
  • - 1/2 szklanki cukru
  • - 3 żółtka
  • - 1 duże opakowanie herbatników
  • - 150 g wiórków kokosowych
  • - 3 łyżki kakao w proszku
  • - 1 łyżeczka cukru waniliowego

Przygotowanie

Krok 1

Do miseczki wrzucamy masło, cukier i cukier waniliowy. Ucieramy na gładką masę. Stopniowo dodajemy żółtka.



Krok 2

Do masy dodajemy pokruszone herbatniki i kakao. Cały czas ucieramy.



Krok 3

Po wymieszaniu wszystkich składników, formujemy małe kuleczki. Obtaczamy je w wiórkach kokosowych.



Krok 4 

Tak przygotowane kulki zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy do lodówki na 2 h.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.