Pyszny budyniowy deser kawowo-śmietankowy, który zasmakuje nie tylko dzieciom. Jest słodki i łatwy w przygotowaniu.
Danie: Deser
Osób: 1
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Z pół litra mleka odlewamy pół szklanki. Większą część mleka zagotowujemy z cukrem. Dodajemy kawę rozpuszczalną. W szklance z odlanym mlekiem rozpuszczamy proszek z budyniem waniliowym. Wlewamy zawartość do gotującego się mleka, zagotowujemy.
Powtarzamy czynność z pozostałą częścią mleka (pół litra), pomijamy dodanie kawy rozpuszczalnej. Wykorzystujemy proszek z budyniem śmietankowym.
Gorące budynie na przemian układamy w miseczkach lub szklankach. Odstawiamy do wystudzenia.
Śmietankę Łaciatą ubijamy na sztywno. Dekorujemy nią wierzch deserów. Na sam koniec posypujemy startą czekoladą.
Dodaj komentarz