Sernik w jabłku

Autor:

Aneta Gwiner

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 6 jabłek
  • garść pokruszonych herbatników
  • 4 serki kanapkowe
  • 3 jajka
  • ½ szklanki cukru
  • 1 budyń
  • żurawina suszona
  • cukier puder

Przygotowanie


Z jabłek ścinami wieczko i wydrążamy środek. Owijamy jabłka w folię aluminiową. Spód jabłek wykładamy pokruszonymi płatkami śniadaniowymi lub herbatnikami.



Masa

Serki mieszamy z żółtkami i cukrem. Dodajemy budyń i dokładnie mieszamy. Ubijamy białko z jajek. Dodajemy go do masy serowej i mieszamy łyżką drewnianą do połączenia się składników.




Wlewamy masę serową do jabłek. Na sam wierzch dodajemy żurawinę. Serniczki pieczemy ok 35 minut w piekarniku nagrzanym do 200ºC.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.