Danie: Deser
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Ze śmietanką
Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska
W 250 ml przegotowanej, lekko ostudzonej wody rozpuszczamy cappuccino oraz żelatynę.Odstawiamy do wystygnięcia.Dodajemy mleko i miksujemy.Wlewamy do pucharków i wstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia. W tym czasie rozkruszamy drobno herbatniki. Gdy masa kawowa stężeje, wysypujemy na nią pokruszone ciastka. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i wylewamy na herbatniki.Następnie posypujemy wiórkami kokosowymi i startą czekoladą.Wstawiamy na godz do lodówki.
W 250 ml przegotowanej, lekko ostudzonej wody rozpuszczamy cappuccino oraz żelatynę. Odstawiamy do wystygnięcia. Dodajemy mleko i miksujemy. Wlewamy do pucharków i wstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia. W tym czasie rozkruszamy drobno herbatniki. Gdy masa kawowa stężeje, wysypujemy na nią pokruszone ciastka. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i wylewamy na herbatniki. Następnie posypujemy wiórkami kokosowymi i startą czekoladą.Wstawiamy na godz do lodówki.
Dodaj komentarz