Deser kokosowo-kawowy

Autor:

Marzena

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 10 łyżek czekoladowego cappuccino
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • 500 ml mleka Łaciate
  • 200 ml 36 procentowej śmietanki łaciata
  • łyżka cukru pudru,paczka kakaowych herbatników
  • wiórki kokosowe
  • 6 kostek gorzkiej czekolady

Przygotowanie

Krok 1

W 250 ml przegotowanej, lekko ostudzonej wody rozpuszczamy cappuccino oraz żelatynę.Odstawiamy do wystygnięcia.Dodajemy mleko i miksujemy.Wlewamy do pucharków i wstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia. W tym czasie rozkruszamy drobno herbatniki. Gdy masa kawowa stężeje, wysypujemy na nią pokruszone ciastka. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i wylewamy na herbatniki.Następnie posypujemy wiórkami kokosowymi i startą czekoladą.Wstawiamy na godz do lodówki.





Krok 2

W 250 ml przegotowanej, lekko ostudzonej wody rozpuszczamy cappuccino oraz żelatynę. Odstawiamy do wystygnięcia. Dodajemy mleko i miksujemy. Wlewamy do pucharków i wstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia. W tym czasie rozkruszamy drobno herbatniki. Gdy masa kawowa stężeje, wysypujemy na nią pokruszone ciastka. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i wylewamy na herbatniki. Następnie posypujemy wiórkami kokosowymi i startą czekoladą.Wstawiamy na godz do lodówki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.