Kudłacze

Autor:

Ela Ślązak

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

ciasta

  • ciasto:,
  • 2 szklanki mąki,
  • 1 szklanka cukru,
  • 1/2 szklanki mleka Łaciate
  • 4 jajka,
  • 4 łyżki miodu,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej,
  • 100 gram masła Łaciate
  • ,
  • polewa:,
  • 1 szklanka cukru,
  • 250 gram masła,
  • 1/2 szklanki mleka Łaciata,
  • 50 gram kakao,
  • wiórki kokosowe

Przygotowanie

pieczenie ciasta

Jajka, cukier, miód i masło utrzeć na puszystą masę. Dodać mąkę, mleko i proszek do pieczenia z sodą. Dokładnie wymieszać. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem, wylać ciasto i piec ok. 30 minut w 180 st. C.



polewa

Składniki polewy zagotować. Ostudzone ciasto pokroić na male kwadraty. Maczać je w polewie i obtaczać w wiórkach kokosowych.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.