Deser na bazie jogurtu naturalnego z płatkami owsianymi

Deser idealny dla osób dbających o linię. Sprawdzi się także na drugie śniadanie. Wystarczy połączyć owsiankę z jogurtem naturalnym i dodać owoce.

Danie: Deser

Osób: 1-2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Truskawki

Ze śmietanką

Danie: Deser

Osób: 1-2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Truskawki

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 2 szklanki truskawek
  • - płatki owsiane
  • - duży jogurt naturalny
  • - 1 łyżka Śmietanki Łaciatej 36%
  • - listki mięty do dekoracji
  • - 1 łyżka granoli

Przygotowanie

Krok 1

Truskawki umyj. Połowę truskawek pokrój w kosteczkę, a drugą część zblenduj na gładką masę.



Krok 2

Posiekaj drobno daktyle, dodaj płatki owsiane. Jogurt pomieszaj ze śmietanką Łaciatą.



Krok 3

Teraz wystarczy przełożyć wszystkie elementy do pucharków. Ważna jest kolejność, by deser nie tylko smakował, ale i wyglądał. Ułóż kolejno: płatki owsiane, jogurt naturalny, mus z truskawek i ponownie jogurt. Wierzch przyozdób truskawkami i granolą. Możesz także dodać listki mięty.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.