Twarogowe lody

Osób: 5

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu

Danie:

Osób: 5

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 400 g Twarogu Sernikowego Mlekpol 7%
  • 250 ml śmietanki Łaciata 30%
  • Starta skórka z dwóch limonek
  • 100 g cukru pudru

Przygotowanie

Krok 1

Twaróg przełóż do miski, wymieszaj.



Krok 2

Skórkę z limonki rozetrzyj razem z twarogiem oraz cukrem pudrem.



Krok 3

Śmietankę Łaciatą ubij na sztywno.



Krok 4

Ubitą śmietanę, stopniowo dodawaj do twarogu, tak aby wypuścić jak najmniej powietrza.



Krok 5

Masę umieść w foremkach do lodów lub pustych kubeczkach np po jogurcie.
Wstaw je do lodówki na minimum dwie godziny - rekomendujemy cztery.



Krok 6

Foremki z masą umieść w zamrażalniku na minimum pięć godzin, aż do całkowitego zamrożenia.

Smacznego



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.