Deser owocowy otulony maślanką

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 18 sztuk kakaowych herbatników
  • 100 g maślanki naturalnej Milko
  • 80 g świeżych truskawek
  • 80 g mrożonych truskawek
  • 80 g mrożonych malin
  • 50 g borówek

Przygotowanie

Krok 1

Herbatniki kruszymy na drobne kawałki. Szykujemy 4 słoiczki i na dno wrzucamy pokruszone ciasteczka.



Krok 2

Wszystkie mrożone owoce oraz część świeżych truskawek wkładamy do wysokiej miski i rozdrabniamy blenderem. Następnie przekładamy je do słoiczków - do ¾ ich wysokości.



Krok 3

Deserki zalewamy zimną maślanką. Dekorujemy je pokrojonymi świeżymi truskawkami oraz borówkami. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.