Dietetyczny kurczak z warzywami

Pyszny, dietetyczny kurczak z warzywami gotowany na parze. Bez tłuszczu i zbędnych przypraw. Idealne danie dla osób dbających o dietę i sylwetkę.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Fit

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Fit


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 4 piersi z kurczaka
  • - 1 brokuł
  • - 150 g pieczarek
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 2 łyżki ziół prowansalskich
  • - 6 pomidorków koktajlowych
  • - 200 g rukoli

Przygotowanie

Krok 1

Filety z kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy. Przyprawiamy je solą i ziołami prowansalskimi. Umieszczamy w garnku do gotowania na parze. Gotujemy przez ok. 10 minut.



Krok 2

Po tym czasie do filetów dodajemy podzielonego na różyczki brokuł i pieczarki. Gotujemy, aż mięso, brokuły i pieczarki będą miękkie.



Krok 3

Podajemy z pomidorkami koktajlowymi i rukolą.



Wskazówki

Surowe, przyprawione mięso warto schować na kilka godzin do lodówki, aby “przeszło” przyprawami.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.