Zupa warzywna z pieczarkami

Autor:

Śnieżynka

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Soja

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Soja


Ocena

3.50/5

Oceń przepis

Ocena

3.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 20 dag ziemniaków
  • 1 marchewka
  • ½ pietruszki
  • 1 mały por
  • 1,5 l wywaru z kurczaka
  • 10 dag pieczarek
  • 1 liść laurowy
  • 8-10 dag serka topionego kremowego
  • Sól
  • Pieprz
  • Sos sojowy
  • Przyprawa do zup
  • Natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Marchewkę i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce w słupki.



Krok 2

Oczyszczony por pokroić w półkrążki.



Krok 3

Obrane ziemniaki pokroić w kostkę, włożyć do garnka, zalać gorącym wywarem z kurczaka, dodać odrobinę soli, liść laurowy i gotować 10 minut.



Krok 4

Następnie dodać przygotowane warzywa i gotować do miękkości.



Krok 5

10 minut przed końcem gotowania wsypać posiekane pieczarki. Pod koniec połączyć z topionym serkiem, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym lub przyprawą do zup w płynie.



Krok 6

Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.