Zupa z białej kapusty

Bardzo delikatna w smaku, pyszna zupa, której nie sposób się oprzeć. Jest niezwykle lekka – z pewnością posmakuje każdemu. Kapusta jest mięciutka i rozpływa się w ustach.

Danie: Zupy

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Danie: Zupy

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 2 marchewki
  • - 1 pietruszka
  • - 2 ziemniaki
  • - 1 główka kapusty
  • - 1 natka pietruszki
  • - 1 łyżka soli
  • - ½ łyżki pieprzu
  • - 1 łyżeczka cukru
  • - 1 łyżka majeranku

Przygotowanie

Krok 1

Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę/plasterki. Kapustę szatkujemy. Przekładamy warzywa do garnka i zalewamy 2 szklankami zimnej wody. Przyprawiamy solą, pieprzem i cukrem.



Krok 2

Gotujemy ok. 15 minut, po czym dodajemy natkę pietruszki, majeranek i gotujemy kolejne 5 minut.



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

Stokrotka

Opublikowany: 2018-02-21 19:59:00

Taka jaką lubię!

Załącznik 0

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.